TIL Bedrift pil pil-hvit

Elbil-lader

Elbilen blir stadig mer populær, og med en elbil lader i hjemmet  kan du trygt lade bilen når det passer for deg. Her finner du all informasjon du trenger om lading av elbil og bestilling av hjemmelader.


Lading av elbil hjemme

Stadig flere kjøper elbil, og lading av elbil hjemme via egen ladestasjon har blitt veldig vanlig. Å få en hjemmelader installert er i utgangspunktet en enkel prosess, og bestiller du laderen din gjennom TrøndelagKraft kan installasjonen leveres i løpet av 14 dager.

 

Slik går du frem for å få ladestasjon til elbil montert hjemme:

  1. Følg instruksjonene og bestill ladestasjonen og ladekabelen du ønsker til din elbil eller plug-in hybrid (PHEV)

  2. Vent på at vår lokale elektromontør kontakter deg for å innhente nødvendig informasjon om ditt strømanlegg

  3. Dere avtaler tid for montering av hjemmelader

  4. Elektromontør kommer til deg på avtalt tidspunkt og monterer hjemmelader

 

Bestill hjemmelader til elbil


Trygg lading med hjemmelader fra TrøndelagKraft

Bestiller du hjemmelader gjennom TrøndelagKraft, kan du velge mellom flere ulike ladestasjoner. Har du kun behov for en enkel lader, leverer vi bestselgeren eRange Uno 16A som passer godt for de fleste norske hjem. Hvis du har kapasitet til det, så leverer vi også en ladestasjon som gir raskere lading av din elbil. Har du derimot behov for, og kapasitet til, å lade to biler samtidig, så kan du bestille en dobbel hjemmelader.

Alle ladere vi leverer kommer med Type2 ladeuttak, som betyr at du ikke selv trenger å tenke på å få montert jordfeilvern type B på ladekursen for sikker lading. Våre elektromontører sørger alltid for å innhente all nødvendig informasjon om ditt strømanlegg, og montering blir dermed utført på en sikker måte av sertifiserte fagfolk.

Når du kjøper ladestasjon til elbil gjennom TrøndelagKraft, får du muligheten til å betale den ned rentefritt over 36 måneder. Da deler vi opp betalingen og legger den til strømregningen din hver måned.

 

Det har tidligere vært vanlig å lade elbil hjemme ved bruk av vanlig stikkontakt, men dette er ikke noe som anbefales som noe annet enn en nødløsning. Konsekvensene kan være brann, eller at jordfeilvernet settes ut av spill. Det sikreste er å installere en ladestasjon hjemme, noe som også lader bilen raskere.

 

Hvem kan installere elbil lader hjemme?

Alle kan få en ladestasjon installert hjemme, men dersom du ønsker en hjemmelader som lader bilen raskere eller som lader flere biler på en gang, så forutsetter dette godkjenning fra ditt lokale nettselskap. Det elektriske anlegget ditt er også nødt til å ha nok tilgjengelig effekt. Vær oppmerksom på at dette kan føre til noe ekstra kostnader i forbindelse med installasjon.