TIL Bedrift pil pil-hvit

Strøm og nettleie på samme regning

Som kunde hos TrøndelagKraft får du én regning som inkluderer både strøm og nettleie. Strømmen kjøper du av oss, mens beløpet for nettleie går videre til netteier. Er netteieren fortsatt den samme?

Ja, selv om vi som strømleverandør skifter navn er netteieren din fortsatt den samme. Så om du for eksempel bor i Trondheim er det fortsatt TrønderEnergi Nett som er din netteier. 

Tidligere hadde TrønderEnergi et selskap som solgte strøm (strømleverandøren) og et annet som jobbet med drift og vedlikehold av ledningsnettet (netteieren). Strømleverandøren har nå blitt en del av TrøndelagKraft, mens nettselskapet fortsetter å jobbe videre med nett slik de alltid har gjort. Det er altså det selskapet nettleien din går til.


Hva er forskjellen på strøm og nettleie?

Strøm kjøper du av strømleverandøren din. Beløpet du betaler til oss for strømmen er basert på forbruket ditt, og regnes ut fra hvordan strømprisene har vært i perioden.

Nettleien går videre til det selskapet som eier og drifter nettet i ditt område. De vedlikeholder ledningsnettet, tar seg av bytte av strømmålere og sørger for strømforsyningen der du bor.

 


Spørsmål om faktura, strøm eller nettleie?
Se spørsmål og svar