TIL Bedrift pil pil-hvit
ingen kategori

Strømforbruk i sanntid med Puls

Er du nysgjerrig på hvor mye strøm du bruker akkurat nå? Snart lanserer vi Puls. Der kan du, ved hjelp av en liten og smart Puls-måler, se hvor mye strøm du bruker i sanntid i TrøndelagKraft-appen.

Publisert: 07. februar 2022

Puls-måleren er en sanntidsmåler som gir deg oversikt over boligens strømforbruk til enhver tid. Informasjonen ser du i TrøndelagKraft-appen, og forbruket oppdateres hele tiden. Hvis du gjør tiltak for å redusere strømregningen er Puls-måleren et godt verktøy for å se hvordan tiltakene dine påvirker forbruket ditt. Du trenger ikke vente til strømregningen kommer for å se effekten – du ser den med en gang i TrøndelagKraft-appen.

Når Puls-måleren er klar til salg bestiller du enkelt selv i appen eller på våre nettsider. 

 

 

Enda enklere strømsparing

Vi vet at sluttsummen på strømregningen er viktig for deg, og det er nettopp derfor en sanntidsmåler er et godt verktøy. Når du har koblet til Puls-måleren, kan du for eksempel forsøke å redusere temperaturen på varmekabler og panelovner for å se hvordan du kan optimalisere forbruket, og samtidig ha det komfortabelt.
Det er også mange som ønsker å følge med på forbruket av ren nysgjerrighet. Kanskje har du fått deg elbil, og ønsker å se hvilken effektlading har på strømforbruket?

 

Full oversikt i TrøndelagKraft-appen

I TrøndelagKraft-appen har du allerede en oversikt over strømforbruket ditt dag for dag, uke for uke, måned for måned og år for år. Med en Puls-måler kan du følge med på forbruket i sanntid, og du vil kunne se ditt oppdaterte strømforbruk i watt. Dermed kan du med en gang se hvilken effekt det har å redusere varmekablene på badet med et par grader, skru av en panelovn, eller slukke lysene på loftet. Dette er nyttig året rundt, men mot vinteren kan det virkelig ha en innvirkning på strømregningen ettersom strømprisene normalt sett går oppover, samtidig som det er nødvendig for oppvarming av boligen øker. 

 

Rask og enkel installasjon 

Pulsmåleren er en liten boks på størrelse med en kortstokk. Sammen med måleren får du en ledning, hvor den ene enden plugges i Puls-måleren og den andre i HAN-porten på strømmåleren din. Slik går du frem: 

  • Før du tar i bruk Puls-måleren må du åpne HAN-porten på strømmåleren din. Det gjør du ved å logge inn på Min side hos nettselskapet ditt, og aktivere åpning av HAN-porten. Hvis du trenger hjelp kan du ringe kundesenteret til ditt lokale nettselskap.
  • Sett Puls-måleren i HAN-porten på strømmåleren din. Måleren har bare en HAN-port, og denne finner du enkelt på fremsiden av måleren. Det er viktig at antennen på Puls-måleren peker utover, slik at den enkelt kan sende fra seg data.
  • Nå skal Puls-måleren begynne å blinke og lade opp batteriet. Den skal lade i minimum 30 minutter. 
  • Når Puls-måleren er ferdig ladet, kan du gå inn i TrøndelagKraft-appen og aktivere Puls-abonnementet (under "Legg til").