TIL Bedrift pil pil-hvit

Smartlading

Spar 20% eller mer på smartlading  

 

I TrøndelagKraft-appen kan du velge når du ønsker at bilen din skal være ferdig ladet. På denne måten har vi mulighet til å styre ladingen etter når strømmen er billigst. 

 

Når du aktiverer smartlading i TrøndelagKraft-appen beregner vi når det vil være billigst å lade bilen og sørger for at den er ferdig ladet til du skal ut på farten igjen. Kostnads besparelsen får du full oversikt i  TrøndelagKraft-appen, og og på dager med store prisvariasjoner kan du spare 20-30% og noen ganger over 40%. Ved å flytte lading til de billigste timene sparer du både penger og bidrar til å avlaste strømnettet og spare miljøet. 

 

Når du har aktivert smartlading og setter bilen til lading genereres en ladeplan basert på hvor mye strøm bilen skal ha og når du velger at bilen skal være ferdigladet. Husk at bilen må ha minimum 20% igjen av batteriet for at smartlading skal aktiveres. Besparelsen regnes ut som differansen mellom hva det ville kostet å lade bilen fra det tidspunktet den ble koblet til laderen, og hva det endte opp med å koste å lade bilen etter at smartladingsalgoritmen utsatte lading til de billigste timene på døgnet. Ladekostnader og besparelse beregnes ut ifra spotprisen fra NordPool (ekskludert påslag og nettleie) i det prisområdet bilen befinner seg i følge bilens GPS.

 

 

Oppnådd besparelse ved smartlading beregnes basert på kalkulert strømforbruk, og ikke målt strømforbruk. Mindre avvik kan forekomme grunnet individuelle forhold hos deg som kunde (eksempelvis forskjeller i overføringstap fra ladeboks, bilens ombordlader til bilens batteri).

 

Nyhet! Lad smart uavhengig av hvilke strømavtale du har

Har du en spotpris-avtale vil du oppnå besparelsen gjennom en redusert strømpris. Har du en strømavtale der prisen blir fastsatt på forhånd oppnår du besparelse gjennom å få et fratrekk for smart lading på strømregningen din.

 

På dager med store prisvariasjoner vil du kunne spare mye penger, ved å smartlade i de billigste timene av døgnet. Spot prisen varier fra time til time i løpet av dagen. Noen ganger kan det være stor forskjell i prisen fra tidlig på dagen til sent på natten. Dette er det vi kaller prisvariasjoner. I grafen under ser du et eksempel på mulig oppnådd besparelse ved bruk av smartlading i TrøndelagKraft-appen.

 

Besparelsen er regnet ut fra Spotprisen i prisområdet NO1 29.-30. november 2021. Ladebehov 44 kWh og en ladehastighet på 11 kWh/time.

 

Koble opp Elbilen eller din ladbare hybrid til TrøndelagKraft-appen

Vi støtter smartlading for 18 bilmerker. Du kobler enkelt opp elbilen din ved å logge deg inn via elbil kontoen du har. Vi støtter oppkobling og smartlading for disse bilmerkene: 

     

Helelektriske Volvomodeller støtter vi ikke enda. Toyota, Peugeot, Opel og DS gir kun oversikt over lading og ikke mulighet for smartlading. Vi kan for øyeblikket ikke koble opp FordPass-kontoer i appen, fordi Ford ikke godkjenner at data blir delt med tredjeparter. Vår leverandør er i dialog med Ford for å finne en løsning.