TIL Bedrift pil pil-hvit

Nettleie og strøm på samme strømregning

Som kunde hos TrøndelagKraft får du én strømregning som inkluderer både nettleie og strøm. Strømmen kjøper du av oss, mens beløpet for nettleie går videre til netteier.

 

Hva er forskjellen på strøm og nettleie?

Strøm kjøper du av strømleverandøren din. Beløpet du betaler til oss for strømmen er basert på forbruket ditt, og regnes ut fra hvordan strømprisene har vært i perioden.

For at det skal være enkelt for deg sørger vi for at du får både strøm og nettleie på samme regning, og vi tar oss av det praktiske i forhold til din netteier.

 

Hvordan fastsettes nettleien?

Nettleien går videre til det selskapet som eier og drifter nettet i ditt område. De vedlikeholder ledningsnettet, tar seg av bytte av strømmålere og sørger for strømforsyningen der du bor. Det er nettselskapet som fastsetter nettleien. Den inneholder et fast og et variabelt ledd, og skal i størst mulig grad reflektere kostnadene i overføringsnettet. Dette betyr at når vi bruker mer strøm i kalde perioder går også nettleien opp. Det er en vanlig misforståelse at TrøndelagKraft kan påvirke nettleien din, men det kan vi ikke siden denne delen ikke fastsettes av oss. Dette er likevel svært mange som tror dette, siden man nå får strøm og nettleie på en regning.

 

Finn ut mer om faktura og strømpriser

Har du spørsmål og faktura, strøm eller nettleie kan du finne ut mer på våre spørsmål og svar.  Vil du vite hva dagens strømpris er finner du det på vår oversikt over strømpriser i Trøndelag.

 

Se våre strømavtaler og bestill