TIL Bedrift pil pil-hvit

Nettleie og strøm på samme strømregning

Som kunde hos TrøndelagKraft får du én strømregning som inkluderer både nettleie og strøm. Strømmen kjøper du av oss, mens beløpet for nettleie går videre til netteier.

 

Hva er forskjellen på strøm og nettleie?

Strøm kjøper du av strømleverandøren din. Beløpet du betaler til oss for strømmen er basert på forbruket ditt, og regnes ut fra hvordan strømprisene har vært i perioden.

For at det skal være enkelt for deg sørger vi for at du får både strøm og nettleie på samme regning, og vi tar oss av det praktiske i forhold til din netteier.

 

Hvordan fastsettes nettleien?

Nettleien går videre til det selskapet som eier og drifter nettet i ditt område. De vedlikeholder ledningsnettet, tar seg av bytte av strømmålere og sørger for strømforsyningen der du bor. Nettleien består av et energiledd og et kapasitetsledd. Det er disse to delene som bestemmer hva du skal betale. 

 

Energileddet - Dette regnes ut fra hvor mye strøm du bruker. Noen nettselskaper har også forskjellig pris ut fra når på døgnet du bruker strøm. For eksempel at du betaler mindre per kWh i helgen og på natten. Det vil si at det kan lønne seg å flytte strømforbruket til disse periodene. Vi anbefaler likevel ikke å vaske klær om natten når du sover, men gjerne på vaskemaskinen om kvelden sånn at den er ferdig til du legger deg.


Kapasitetleddet - For de fleste kunder vil dette regnes ut i fra snittet av de tre timene du brukte mest strøm, fordelt på tre ulike dager, i løpet av måneden. Det vil si at du kan spare penger ved å fordele strømforbruket ditt jevnt utover og unngå perioder hvor alt er på samtidig.

 

Finn ut mer om faktura og strømpriser

Har du spørsmål og faktura, strøm eller nettleie kan du finne ut mer på våre spørsmål og svar.  Vil du vite hva dagens strømpris er finner du det på vår oversikt over strømpriser i Trøndelag.

 

Se våre strømavtaler og bestill