TIL Bedrift pil pil-hvit
App

Spotprisprognose

Lurer du på hva strømprisene vil være den kommende uken? Vi har lansert en ny tjeneste i appen som gir deg svaret.

Publisert: 22. november 2023

Hva er spotprisprognose?

Spotprisprognose er strømprisenes værvarsel. Den gir deg et bilde av hvordan strømprisene vil være den kommende uken. Dette er et verktøy som kan hjelpe deg med å redusere strømutgiftene hvis du tilpasser forbruket ditt etter de laveste prisene. Du får en oversikt over forventede spotpriser for den neste uken.

 

Hvor mye kan vi stole på denne prognosen?

Akkurat like mye som man kan stole på værvarselet. Noen ganger er det rett, noen ganger regner det når det er meldt sol. Det gir deg en pekepinn på når det er lurest å fordele strømforbruket ditt.

 

Dette er et unikt verktøy som virkelig kan hjelpe deg med å spare på strømutgiftene. På samme måte som man planlegger grilling i finværet, kan man planlegge lading av elbil, klesvask eller lignende når det passer aller best.


Og husk: Ikke skru på alle elektriske apparater innen samme time – da kan du risikere en høyere nettleiekostnad. Les mer om denne nettleiemodellen.

Hvor finner jeg denne tjenesten?

Du kan enkelt finne prognosen i appen ved å trykke på spotpris-flisen. Øverst vil du se en menylinje hvor du kan velge om du vil se strømprisene i dag, i morgen eller en prognose. Når du trykker på prognose vises en tabell med forventede priser de neste fem dagene. Totalt kan du få oversikt over spotprisen i en uke frem i tid. Hvis du ikke finner den i appen anbefaler vi at du laster ned den nyeste oppdateringen.

 

Les mer om hva du finner i TrøndelagKraft-appen.

 

Finn din strømavtale