TIL Bedrift pil pil-hvit

Hva inngår i strømregningen din

Din strømregning består av strøm, nettleie og statlige avgifter, men hva er det egentlig du betaler for? Her forteller vi deg hva som inngår i punktene på strømfakturaen. 

Hva består strømregningen av?

Selv om du betaler fakturaen til din strømleverandør, betyr ikke dette at alle kostnadene går til dem. Strømregningen består nemlig av tre deler: strømkostnader til strømleverandøren, nettleie til netteierne, og statlige avgifter.

1. Strøm
Strømkostnadene består av en kostnad for strømmen du bruker samt påslag og eventuelle månedlige faste gebyr fra strømleverandøren din. Påslaget dekker administrasjonsutgifter, elsertifikater og fortjeneste, og er et tillegg inkludert i de fleste strømavtaler.

2. Nettleie
Nettleie er den kostnaden du betaler for at strømmen fraktes til deg. Dette er noe alle strømkunder må betale, og kostnaden går til netteierne. Hvilken strømleverandør du har spiller ikke inn på denne kostnaden.

3. Statlige avgifter
Statlige avgifter betales både til strømselskap og netteier. Disse er inkludert i påslag og nettleie, og dekker blant annet elsertifikat og enovaavgift. I tillegg til dette kommer også merverdiavgift.

Tidligere fikk man én regning fra strømleverandøren og én fra netteieren, men nå er strøm og nettleie samlet på samme strømfaktura. Slik blir det enklere for deg å holde oversikt.

 

Din strømregning hos TrøndelagKraft

Som kunde hos TrøndelagKraft betaler du alltid for strømmen din etterskuddsvis. Det betyr helt enkelt at du får en strømregning hver måned, men du bruker strømmen før du betaler for den.

 

Det finnes flere måte å både motta og betale strømregningen på.


Vi anbefaler en kombinasjon av AvtaleGiro og eFaktura. Da blir regningen betalt automatisk, samtidig som du får faktura i nettbanken og slipper fakturagebyr.

 

Trenger du å finne en strømregning, utsette strømregning eller endre betalingsmåte? Alt dette kan du gjøre selv på Min Side når det passer deg. Der kan du også melde flytting eller følge med på ditt strømforbruk, om du ønsker det.

 

 

Har du spørsmål om strømregningen din?
Se spørsmål og svar