TIL Bedrift pil pil-hvit
App

Strømforbruk elbil

Stadig flere velger å kjøpe elbil, og mange lurer på hva det koster for elbilens strømforbruk. Det er fortsatt penger å spare på å velge elbil, selv om goder som gratis parkering og bomring forsvinner i flere og flere fylker.

Publisert: 14. januar 2022

Strømforbruk for elbil avhenger av flere faktorer

Elbilen vil bruke mer strøm på vinteren når det er kaldt, enn på sommeren. Strømforbruket til en elbil vil også være avhengig av hvor mye du kjører og elbilens størrelse.


Elmotoren er faktisk svært effektiv

I motsetning til en forbrenningsmotor som bruker mye av energien på varme, støy og vibrasjoner, utnytter elbilens motor opptil 90% av tilført energi, og mesteparten av energien går til fremdrift. I gjennomsnitt bruker en elbil mellom 1 og 2,5 kW per mil.


Hvor mye koster det å lade elbilen?

Kjører du 10.000 km i året vil elbilens strømforbruk være på rundt 2000 kWh. Hvis man regner at strømprisen er 1 krone per kWh inkludert nettleie, vil det koste 2000 kroner årlig å lade elbilen hjemme.

 

 

Nå kan du lade smart med TrøndelagKraft-appen

Med TrøndelagKraft-appen får du full kontroll over strømforbruket ditt. Kjører du elbil eller ladbar hybrd får du full oversikt over ladingen av bilen, og du kan også se statistikk for hvor mye ladingen koster.

 

Last ned i Apple Store          Last ned i Google Play

 

 

TrøndelagKraft app på mobil

Relatert