TIL Bedrift pil pil-hvit

Strømforbruk i enebolig

Hva er egentlig normalt strømforbruk for en enebolig i Norge? Det er ikke lett å vite, da det kan være store forskjeller fra sør i landt til nord. Og det kan også variere fra vinter til vinter dersom det er stor temperaturfoskell fra år til år.

 

Byggeår, altså alder på eneboligen, kan også ha mye å si. Når det er kaldt og temperaturen går ned til -10 grader, kan eldre boliger bruke 60 - 80 kroner mer om dagen i oppvarming enn nyere boliger. Det blir over 2000 kroner mer i måneden.


Hva er normalt strømforbruk i en enebolig?

Men vi et at gjennomsnittlig forbruk for en norsk enebolig er på 20 000 kWh pr år, eller 1 666 kWh pr mnd. Med utgangspunkt i dette kan du se på hva som er normalt for din bolig, for eksempel ved å logge deg på kundesidene dine hos din nettleverandør. Her vil du normalt finne statistikk over ditt strømforbruk som går langt tilbake i tid.

 

Både 25.000 og 30.000 KWh er vanlig årsforbruk for en enebolig, men da kan det også være mye å spare på å ta noen grep for å spare strøm. Her kan du lese om strømsparetips som virkelig monner.


Gjennomsnittlig strømforbruk

 

Velg riktig strømavtale

Synes du det er vanskelig å velge riktig strømavtale? Her kan du lese mer om hvordan du finner den riktige strømavtalen for deg og din bolig.