TIL Bedrift pil pil-hvit

Lær mer om ditt strømforbruk

Vet du hva som faktisk trekker mest strøm hos deg? Dersom du ønsker å spare penger på strøm kan det være nyttig å vite hva som egentlig påvirker strømregningen din. 

 

 

Hva bruker vi mest strøm til?

  • Oppvarming: 53%

  • Varmtvann: 13%

  • Matlaging: 12%

  • Lading av elbil: 8%

Hvor mye strøm hver enkelt av oss bruker kan variere veldig, men disse tallene fra bransjeorganisasjonen Energi Norge viser at mesteparten av strømforbruket i vanlige norske hjem går til oppvarming. Varmer du boligen din først og fremst med strøm kan du vurdere å senke innetemperaturen med én eller to grader. Gjør du det kan det være mye penger å spare. I perioder med høye strømpriser er dette det tipset som kan gi størst effekt på strømregningen. Se flere strømsparetips som virkelig monner her. 

 

 


Hvor mye strøm bruker apparatene?

Her er noen eksempler på omtrent hvor mye strøm elektronikken i hjemmet bruker:

 

Hvordan finne dagens strømpris

Det aller meste av strømmen som produseres kommer fra vannkraft (96%) og det betyr at produksjonen og derfor strømprisene er svært væravhengig. Norge er i tillegg tilknyttet det nordiske kraftbørsen, Nordpool, som gjør at strømprisene i Norge også påvirkes av priser på kull og gass og CO2 utslipp i Europa. Her ser du hva dagens strømpris er i Trøndelag.

 

Lurer du på hvilken strømavtale som lønner seg, kan du se hvordan du finner den beste strømavtalen for deg her.