TIL Bedrift pil pil-hvit

Bytte strømleverandør

Med hard konkurranse i strømmarkedet varierer strømprisene mye. For å sikre seg gode avtaler kan det derfor lønne seg å bytte strømleverandør. Her finner du alt du trenger å vite for å flytte strøm til et nytt strømselskap.


Hvordan bytte strømleverandør?

Å bytte strømleverandør er veldig enkelt. Det koster deg heller ingenting, med mindre du er bundet over lengre tid til en strømavtale hos din nåværende kraftleverandør. Mange lurer også på hvordan si opp strømavtalen de allerede har, men dette vil din nye strømleverandør gjøre for deg, så det trenger du ikke å tenke på.

Slik går du frem for å bytte strøm:

  1. Sammenligne strømpriser og finn en avtale som er bedre enn den du har i dag
  2. Opprett en strømavtale med strømleverandøren som har best avtale
  3. Din nye strømleverandør sier opp din gamle strømavtale for deg
  4. Du mottar strømregning fra ny leverandør


Reglene for gjennomfakturering gjør at du i dag får bedre oversikt over strømkostnadene med strøm og nettleie på én felles faktura, noe som også gjør det mye enklere å fritt kunne bytte leverandør.

Se våre strømavtaler

 

Spar penger på å bytte strømavtale

Flere nordmenn skaffer seg en strømavtale og beholder denne over lengre tid. Men det kan være lurt å sjekke om det finnes andre strømleverandører som kan gi deg billigere strøm.

Når du skal velge strømleverandør gjør du lurt i å sammenligne strømpriser fra ulike leverandører. Før du setter i gang med å bytte strømselskap bør du også undersøke vilkår slik som bindingstid og kontraktens lengde. Det er på denne måten du finner de beste tilbudene.