TIL Bedrift pil pil-hvit
Sponsor

Brennende engasjement for dans i Trøndelag

Danseparet Maria Lyngstad og Aleksander Jokic fikk 20.000 kroner i sponsormidler fra TrøndelagKraft, som ga de mulighet til å reise på viktig samling og konkurranse i Nederland.

Publisert: 09. november 2018

Vi har møtt Maria Lyngstad og snakket om sponsorbidraget de fikk fra TrøndelagKraft, og om reisen de har hatt innen dans de siste syv årene.

 

  

 

Inspirerende historie

Historien om danseparet Maria Lyngstad og Aleksander Jokic er både fascinerende og inspirerende. Paret oppdaget dansen i voksen alder, da de i 2011 var studenter ved NTNU og meldte seg på NTNUI sitt kurs i pardans. Syv år senere hevder de seg nå i Norgestoppen innen pardans, og de reiser verden rundt for å bli med i konkurranser og lære av de aller beste trenerne og danserne i verden.  

 

Engasjement i Steinkjer

Dette koster både i tid og penger. Danserne må trene hardt hver dag og har begge fulltidsjobber, og i tillegg har de et brennende engasjement for å bygge opp dansemiljøet i Steinkjer. En dag i uken reiser paret fra Trondheim til Steinkjer for å undervise barn og unge i pardans hos Steinkjer Danseklubb. Både Maria og Aleksander jobber hardt for at danseglade barn og unge i kommunen skal få de samme mulighetene til å følge drømmen sin som barn i store byer som driver med mer konvensjonelle idretter som håndball og fotball.

 

 

 

Derfor ga vi sponsormidler

Vi i TrøndelagKraft var ikke i tvil om at Maria og Aleksander skulle få sponsormidler fra oss. På denne måten får de bedre forutsetninger til å fortsette å danse på høyt nivå, i tillegg til at de kan bidra til at barn og unge også utenfor de store byene har gode forbilder og får oppleve danseglede

 

Om dansen sier Maria:

- Dans er god trening som involverer hele kroppen inkludert hjernen. Dans utvikler stryke kroppsholdning, koordinasjon og smidighet. Det er en kul idrett.

Relatert