Nesten tusen barn og ungdom fikk utdelt en overtrekksgenser eller jakke fra TrøndelagKraft i 2020, og det var et bredt spekter blant ulike grener som fikk tildeling. Aktiviteter som korps, orientering, skiskyting, fotball, håndball, tennis, basket og innebandy stod på listen over de som fikk overtrekk.
Foto: Røra G16.
- En felles overtrekksjakke eller genser kan være et lite bidrag til at alle på laget blir inkludert, og at så mange søker viser bare at det er et stort behov for slike sponsorbidrag i Trøndelag, og sikkert over hele landet. Det sier Kari Aarnes som er Markeds- og sponsoransvarlig i TrøndelagKraft.
- Det er allerede kommet inn flere søknader januar og februar i 2021, så vi har ikke tenkt til å stoppe med denne typen sponsorbidrag enda.
Foto: Vestbyen G16. Laget søkte og fikk overtrekksgensere fra TrøndelagKraft høsten 2020.
På spørsmål om hvem som søker sier Kari Aarnes:
- Vi ser ofte at det kommer inn søknader fra lag som har slått seg sammen. Gjerne etter sammenslåing av lag i to ulike aldersgrupper, eller at to lag fra ulike klubber har slått seg sammen for å kunne opprettholde et tilbud til de som fortsatt er igjen. Da blir de ofte en større spillergruppe, og kostnaden for å kjøpe nytt overtrekk blir stort for et nytt lag. Da må gjerne foreldrene betale hele- eller deler av overtrekket, og det kan være dyrt for mange. I verste fall kan dette føre til at noen få enkeltspillere på et lag ikke kan ta seg råd til å kjøpe den nye klubbgenseren.
Foto: Klæbu J03.
- Lagledelsen ønsker ofte å kjøpe nytt overtrekk for å skape et ekstra "lim" i laget for å hindre frafall av barn og unge. Da kan en felles genser eller jakke bidra til å forsterke fellesskapet og lagfølelsen, avslutter Kari Aarnes.