TIL Bedrift pil pil-hvit

Slik fungerer strømstøtten

 

 

Fra 1. september 2023 blir strømstøtten beregnet time for time. Staten dekker 90 prosent av prisen over 87,50 øre per kWh (inkl. mva.) til enhver tid. Den nye støtten følger strømforbruket ditt tettere enn før, og du er bedre beskyttet mot høye timepriser.

 

Du trenger ikke gjøre noe som helst for å få strømstøtte – det trekkes automatisk fra på nettleien. Hos oss får du strøm og nettleie på samme faktura, slik at strømstøtten trekkes direkte fra strømregningen.

 

Så mye får du i strømstøtte 

Den gjennomsnittlige spotprisen (ekskl. mva) for august er klar:

 

NO1 (Oslo): 20,06 øre per kWh

NO2 (Kristiansand): 72,91 øre per kWh

NO3 (Trondheim): 19,95 øre per kWh

NO4 (Tromsø): 19,01 øre per kWh

NO5 (Bergen): 20,08 øre per kW

 

Det gir følgende strømstøtte:

 

NO1 (Oslo): 0 øre per kWh

NO2 (Kristiansand): - 3,27 øre per kWh

NO3 (Trondheim): 0 øre per kWh

NO4 (Tromsø) uten mva: 0 øre per kWh

NO5 (Bergen): 0 øre per kWh

 

Støttesatsen for denne perioden er 90 prosent av prisforskjellen mellom 87,50 øre per kWh og den månedlige gjennomsnittsprisen spotprisen.

 

Strømstøtten er basert på strømforbruket ditt og snittprisen i området du bor i. Det er nettselskapene som administrerer kompensasjonsordningen.

 

Strømstøtten gjelder for strømforbruk inntil 5000 kWt per måned. Det er svært få som bruker mer strøm enn dette.

 

Disse får strømstøtte

Alle privatkunder får støtte for strømmen de bruker der de bor. Ordningen gjelder også for borettslag, boligsameier og boligaksjeselskap.

 

Hvis spotpris i ditt område er mer enn 87,50 øre per kWh (inkl. mva.) i løpet av en time, har du rett på strømstøtte – uansett hvilken strømavtale du har. Strømstøtten dekker 90 prosent av prisen over dette nivået.

 

Dersom du eier en hytte eller fritidsbolig får du ikke kompensasjon for strømforbruket på den adressen.

 

Strømstøtten gjelder for strømforbruk inntil 5000 kWt per måned. Det er svært få som bruker mer strøm enn dette.

 

Det er spotprisen som bestemmer hva du får igjen – ikke strømavtalen


Selv om du har en fastprisavtale eller en annen forutsigbar strømavtale, er det spotprisen som avgjør hva du får igjen. Det har altså ingenting å si hva du betaler for strømmen, eller hvilken avtale du har. Alle blir kompensert utfra den gjennomsnittlige spotprisen. Dersom to husholdninger har forskjellig strømavtale, vil de likevel få akkurat like mye i kompensasjon hvis de har likt forbruk og bor i samme prisområde.

 

Prisforskjeller i ulike deler av landet

Vi har fem ulike prisområder for strøm her til lands – sør, øst, vest, midt og nord. Hvor mye du får tilbakebetalt avhenger av den gjennomsnittlige spotprisen i prisområdet der du bor.

 

Beløpet blir trukket fra på nettleien

Du trenger ikke gjøre noe som helst for å få strømstøtten – beløpet du har krav på trekkes automatisk fra på nettleien. 

 

Hos TrøndelagKraft får du alt på en regning

De fleste TrøndelagKraft-kunder har i dag strøm og nettleie på samme faktura. Derfor kommer fratrekket av strømstøtten på strømregningen som du får fra oss, men det er netteieren din som sørger for at kompensasjonen blir riktig. Dersom du har spørsmål om kompensasjonsordningen, kan du kontakte din lokale netteier.