TIL Bedrift pil pil-hvit

Strømstøtte

Så mye lavere blir regningen med strømstøtte

Staten dekker 90 prosent av prisen over 91,25 øre per kWh (inkl. mva.) til enhver tid. Den nye strømstøtten ble gjeldende fra september 2023. Den følger strømforbruket ditt tettere enn før, og du er bedre beskyttet mot høye timepriser.

Nedenfor kan du se hvor mye strømstøtten utgjør ved ulike strømpriser. Eksempelet tar utgangspunkt i et månedlig strømforbruk på 1 250 kWh. 

Spotpris uten strømstøtte
Spotpris med strømstøtte
Strømregning uten strømstøtte Strømregning med strømstøtte
100 øre/kWh 92 øre/kWh 1 250 kr 1 141 kr
200 øre/kWh 102 øre/kWh 2 500 kr 1 277 kr
300 øre/kWh 112 øre/kWh 3 750 kr 1 402 kr


Prisene i Trøndelag har vært lavere enn i Sør-Norge over lenger tid. Hvis du har rett på støtte trenger ikke du gjøre noe som helst – det trekkes automatisk fra på nettleien.

illustrasjonsbilde av kompensasjon på strøm

 

Disse får kompensasjon

Alle privatkunder får støtte for strømmen de bruker der de bor.

Dersom du eier en hytte eller fritidsbolig får du ikke kompensasjon for strømforbruket på den adressen. 

Det er spotprisen som bestemmer hva du får igjen – ikke strømavtalen
Selv om du har en fastprisavtale eller en annen forutsigbar strømavtale, er det spotprisen som avgjør hva du får igjen. Det har altså ingenting å si hva du betaler for strømmen, eller hvilken avtale du har. Alle blir kompensert utfra den gjennomsnittlige spotprisen. Dersom to husholdninger har forskjellig strømavtale, vil de likevel få akkurat like mye i kompensasjon hvis de har likt forbruk og bor i samme prisområde.

 

Slik regnes det ut hvor mye du får igjen

Vi har fem ulike prisområder for strøm her til lands – sør, øst, vest, midt og nord. Hvor mye du får tilbakebetalt avhenger av den gjennomsnittlige spotprisen i prisområdet der du bor.

 

Hvis gjennomsnittlig spotpris der du bor er 120 øre/kWh i løpet av en måned, vil du få tilbakebetalt 90 % av differansen mellom 91,25 øre og 120 øre.

 

Kompensasjonen gjelder for strømforbruk inntil 5 000 kWt per måned. Det er svært få som bruker mer strøm enn dette.

 

Beløpet blir trukket fra på nettleien

Du trenger ikke gjøre noe som helst for å få kompensasjon – beløpet du har krav på trekkes automatisk fra på nettleien. Ordningen gjelder ut 2024.

 

TrøndelagKraft-kunder har strøm og nettleie på samme faktura. Derfor kommer fratrekket på strømregningen som du får fra oss, men det er din netteier som sørger for at kompensasjonen blir riktig. Dersom du har spørsmål om kompensasjonsordningen, kan du kontakte din lokale netteier.

 

Hvis du ønsker mer utfyllende informasjon, finner du det på nve.no.