TIL Bedrift pil pil-hvit
Sponsor

Stjørdals-Blink - alle har et talent

Helt siden 1910 har Stjørdals-Blink vært et allsidig idrettslag med stort hjerte for barn og unge. 111 år senere er engasjementet like sterkt, og klubbens hovedfokus er å styrke mangfoldet og lagånden blant deltakerne sine.

Publisert: 04. oktober 2021

– Vi ønsker selvfølgelig å bidra til å skape gode fotballspillere, men også at spillerne skal få med seg en ballast av gode holdninger på veien, og skape gode samfunnsborgere med fine verdier, forteller trenerne Bjørn Morten Mathisen og Carl Petter Sakshaug, om filosofien til laget og klubben som står deres hjertet nærmest.

 

Kraft i Trøndersk engasjement
Sammen med Halsen barneskole har Stjørdals-Blink lenge vært en arena for mangfold og inkludering i fotballen. Barneskolen har vært mottaksskole for barn av flyktninger og asylsøkere siden 2012, og mange av disse har inntatt sine posisjoner på laget.

– Vi har spillere som representerer alle verdenshjørner, i lille Stjørdal. Det gir spillerne en kjempefordel, både på banen og ellers i livet, forteller de engasjerte trenerne.

 

 FOTO: Fra venstre: Bjørn Morten Mathisen, trener Stjørdals-Blink G16, Berit Mehus, lagleder Stjørdals-BlinkG16, Carl Petter Sakshaug, trener Stjørdals-Blink G16 og Kristin Leirfall, fagleder Halsen barneskole

- Vi er stolt sponsor av Stjørdals-Blink. Og for oss i TrøndelagKraft er det viktig å løfte frem de lagene som jobber aktivt med inkludering og kjønnsbalanse i idretten, forteller Kari Aarnes, markedssjef i TrøndelagKraft.
- Vi mener det er viktig å støtte både topp- og breddeidrett i Trøndelag. Og det er derfor vi sier: «Vi gir hele TrøndelagKraft», for at alle trøndere skal få mulighet til å finne, og utøve, sitt talent. 

 

Trenerne for laget har rettet mye fokus på å ta ekstra godt vare på de som trenger det. Ingen skal mangle utstyr, verken sko, klær eller andre ting som er nødvendige for en aspirerende fotballspiller.

 

 

Introduserer e-sport
På stadion er det masse plass – også til de som ikke vil drive med fysisk idrett. Nå skal Stjørdals-Blink nemlig også satse på E-sport.

– Vi tror at man fint kan drive med idrett, og være med på et lag, selv om man ikke driver med en fysisk aktivitet. Det er god plass i lokalene våre til å sette opp gaming-PC’er. Så nå vil vi også satse på E-sport, forteller Sakshaug. Målet er å øke mangfoldet av barn og ungdom som frekventerer i lokalene, og at det vil bryte ned muren mellom de som spiller fysisk idrett og de som driver med E-sport.

– Det er en helt ny satsing og ei helt ny målgruppe for oss. Målet er at det skal inkludere enda flere barn og unge som kanskje faller utenom andre steder, eller som ikke har midlene til å støtte opp om hobbyen sin, fortsetter han.

 

 

En god ballast
Alle spillerne i Stjørdals-Blink skal forlate klubben med en god ballast de kan ta med seg videre i livet. Mantraet er at alle skal kunne fortelle sin fotballhistorie – og at den forhåpentligvis er både positiv og innholdsrik.

– Vi har omsorg som førsteprioritet. For guttene blir det et sted de føler at de hører til, og vi ser at de viser stor omsorg for hverandre og støtter hverandre opp, uansett hva det gjelder – også utenfor banen, avslutter trenerne.

 

 

Les også om hvordan TrøndelagKraft ønsker å motivere trøndere her.