TIL Bedrift pil pil-hvit
Sponsor

Mye er oppnådd i løpet av ett år

"Vi, sammen i Norge" er en organisasjon av flyktninger for flyktninger som i samarbeid med Trondheim Kommune og andre offentlige og private aktører, har planlagt flere integreringstiltak i Trondheim og nærmiljøet. Av TrøndelagKraft fikk de 10.000 kroner i sponsormidler våren 2018, og siden den tid har organisasjonen gjort mye for sine medlemmer.

Publisert: 23. april 2019

Bidraget fra TrøndelagKraft tillot organisasjonen til å investere i datamaskin og programvare slik at de kunne utføre nødvendige oppgaver innen regnskap, prosjektering, kurs og jobbsøk.

 

Organisasjonen gjør veldig mye for sine deltagere, og under har vi gjengitt en oppsummering vi fikk fra de som viser hvor mye de har fått til i løpet av det siste året:

 

  • Utdannings- og jobbsøkerprosesser: Vi, sammen i Norge har brukt mye tid på å kartlegge våre deltakeres profiler og dokumentere tidligere utdanning og arbeidserfaring. Dette kan være en langtekkelig og utfordrende prosess da flesteparten kommer fra land som preges av krig og kaos. I tillegg er det utfordrende å finne ut av hvordan systemet fungerer her; både i forhold til utdanningsprosesser og arbeidsmarked. Gjennom vårt arbeid kan vi vise til 9 plasseringer i praksisplasser og 13 midlertidige eller faste stillinger.
  • Engelskkurs: for mange av våre deltakere har engelsk blitt en stor utfordring ved oppstart ved videregående skoleutdanning. Derfor har vi holdt et kurs på 8 * 2 timer. Vi har jobbet mot et utvidet ordforråd og grammatikk. Dette kurset har økt selvtilliten til mange som tidligere hadde et dårlig utgangspunkt.

  • Grilling i Ringve bukta for beboere ved Sandmoen asylmottak Beboere ved asylmottaket har få muligheter til å komme seg ut med barna sine. Vi organiserte derfor en vellykket utedag med lek og grilling for 20 personer. 
  • Tur i høstferien: flere av våre deltakere har lav inntekt og derfor ikke anledning til å ta med seg barna sine på turer når det er skoleferier. Derfor tok 9 barn og foresatte en dagstur til Ytterøya i høstferien. Der gikk vi tur, var med på krabbefangst, plukket 8 kasser med epler og fikk 2 kasser med ytterøykylling. Epler og kyllinger ble etterpå delt ut til vanskeligstilte i Trondheim. 
  • Andre turer: noe av tilskuddet ble brukt for å dekke kostnader for turer. 9 personer hadde overnattingstur på Frøya; med fiske og besøk ved Stabben Fort. Vi har også hatt flere gruppeturer til bymarka.  

 

Bildet øverst i innlegget er fra turen til Ytterøya i høstferien.

Relatert