TIL Bedrift pil pil-hvit
Sponsor

Vikvarvet Fotball - en suksesshistorie

Desember i 2017 fikk Vikvarvet Fotball spørsmål om de kunne ta imot 4 flyktninger til sitt seniorlag i fotball - det takket de ja til.

Publisert: 09. januar 2019

For å kunne skaffe midler til forsikringer, treningsutgifter, lagutstyr og sosiale tiltak trengte de midler utenom det som hentes inn gjennom dugnadsinnsats. Derfor søkte de om sponsormidler til TrøndelagKraft.

 

Historien til Vikvarvet Fotball er både inspirerende og til ettertanke. Det var derfor ingen tvil om at laget skulle få midler av TrøndelagKraft da de søkte om 20.000 kroner i støtte.

 

Under kan du lese et utklipp av e-posten som lagleder Jarle Overvik sendte oss i desember:

 

- Det var i fjor på samme tid vi fikk forespørsel fra flyktningetjenesten i Selbu, om vi kunne ta inn fire personer fra Eritrea som var interessert i å spille fotball. Det sa vi selvsagt ja til. Nå er ett år gått og vi kan vel enkelt oppsummere dette som en suksess.

De fire har stort sett vært på alle våre treninger gjennom året og deltatt på alle våre serie/cup og treningskamper. Det har faktisk gått så bra at undertegnede er invitert til Granbykonferansen 2019 for å holde innlegg om hverdagsintegrering og møte mellom ulike kulturer. 

 

For å få dette til å bli bra fikk vi først opprettet en skyssordning for flyktningene slik at de kom seg på treninger og kamper. Denne har pågått gjennom hele 2018. Forsikringer, treningsavgifter og lagsutstyr ble også skaffet. I tillegg har vi hatt sosiale tiltak for å møtes også litt privat og ikke bare ikledd treningsklær. Sponsormidlene er brukt til ovennevnte tiltak ettersom dette har en økonomisk slagside for oss.

 

 Lagbilde Vikvarvet Fotball

 Foto: Jarle Overvik

 

Om bildet sier Lagleder Jarle Overvik: 

- Håper det gir inntrykk av en godt sammensveiset gjeng med veldig forskjellig bakgrunn. Det er det som er suksesshistorien.

Relatert